TEKNIK NGALA BELUT

656

Kahatur dulur nu resep ngala belut, aya sababaraha trik jitutitipan Ki Ihan, kanggo urang supados gampil, tur hasil ngalabelut mucekil…

salian ti ngurek, atanapi di setrum (cara lama), aya deui tehnik ngala belut nu hade. diantawisna :

1.NAKOLAN MANGKOK DI SISI GALENGAN SAWAH ATANAPIBALONG.
trik ieu lumayan jitu,kabuktosan­ ku ki Ihan basa nakolan mangkok ku sendok di sisi balong/­sawah, belutna kalaluar marawa mangkok. marukan tukang baso ngaliwat…kantun diwadahan we belut nu nuju antri meser baso na.

2.NGAWURKEUN LEBU, ABU GOSOK, ATANAPI TIPUNG KAGALENGAN SAWAH ATANAPI BALONG.
trik ieu oge sae, mung rada karunya ka belutna, kalaluar menta pang niupkeun mata na nu kapeureungpeuna­n…bari niup mata belut, asupkeun we belutna kana wadah.

3.NGADAMEL STATUS FACEBOOK DI TENGAH SAWAH BALONG.
ieu ge lumayan gampil, mung hasilna teu seueur teuing, margi belut nu sok fesbuk an teu acan sadayana, eta oge pami belut natos berteman sareng urang, nu kaluar masihan koment atanapi jempol…nu matak cing seueur nga-add belut, teras ngadamel status weh nu hade.

4.NGADAMEL PACILINGAN DI SAPANJANG GALENG / SISIBALONG.
maksad na tiap aya nu miceun, pami pameget nu miceunna belut kalaluar da nyangka na aya batur nu nyampeur,kantun­­ newak pan tos kaluar mah.pami istri nu nongkrong na, belut ge langsung kaluar.. belut bikang mah nyangka liang anyar,ngan biasa na mah nu kaluar belut jalu, kalaluar bari tos jegreg/­hareuras.tapi awas, belut jalu nu cunihin mah sok langsung lebet norobos liang, tapi ulah hariwang, cara ngaluarkeunna mah kantun ngaminyak gorengan we sareng bumbu, antosan saja moge kaluar tumis belut…

 

sumber: http://anehtapinyataaa.blogspot.co.id/

Komentar

comments